Черговість отримання молодіжних кредитів на будівництво та придбання житла визначатиме комп’ютерно-рейтингова система.

Цю програму у вівторок перезнтували Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко та Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Валерій Омельчук.

Механізм визначення, кому перш за все надається кредит, стане абсолютно прозорим, а роль працівника Фонду буде зведена лише до технічної роботи, повідомляє прес-служба міністерства.

Згідно із повідомленням, нова система визначатиме чергового позичальника на підставі затверджених Урядом України чітких критеріїв.Згідно з ними, перевага при наданні пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам буде надаватись: багатодітним молодим сім’ям, молодим вченим, молодим спортсменам, які мають найвищі досягнення на офіційних національних та міжнародних змаганнях, сиротам та соціально-незахищеним молодим сім’ям.

Комп’ютерна рейтингова система запроваджується у всіх регіональних управліннях Фонду, крім Києва та Київської області. Тут система запрацює у березні 2006 року у зв’язку з реорганізацією та об’єднанням цих відділень Фонду в іпотечний центр.

В той же час, регіональні управління Фонду запрошують сім’ї, зареєстровані в регіональних управліннях для заповнення нових анкет.

Інформація з них переноситиметься в комп’ютерну базу даних щодо кожного регіону окремо. Дізнатися, як формується та просувається черга на отримання кредиту з 28 лютого можна на офіційному веб-сайті Фонду.