Останнім часом чимало наших співгромадян покращили свої житлові умови — зокрема, і завдяки банківським кредитам.

Але після покупки нерухомості нагальною проблемою для багатьох стала необхідність ремонту, благоустрою, облаштування меблями й побутовою технікою — що також вимагає істотних капіталовкладень. Зручний спосіб вирішення цієї проблеми запропонував громадянам банк «Надра» — споживчий кредит та кредит на ремонт і благоустрій під заставу нерухомості.

Враховуючи попит споживчого ринку, банк постійно вдосконалює існуючі та розробляє нові іпотечні програми. Окрім кредитів на придбання житла, іпотечні програми банку «Надра» містять інші види кредитування, забезпеченням за якими виступає нерухомість. Саме з ними й пов’язані основні наші новинки.

Так, значно збільшено максимальний термін споживчого кредитування під заставу нерухомості (до 10 років). Це істотно зменшує щомісячні виплати за кредитом, а відтак робить кредит доступнішим для широких верств населення.

Розмір такого кредиту може складати до 70% від ринкової вартості забезпечення (іпотеки). Окрім того, існує можливість отримання додаткового кредиту під заставу нерухомості, яка придбана завдяки кредиту банку «Надра», при її переоцінці у зв’язку зі зростанням ринкової вартості нерухомості. До переоцінки приймається іпотека, що оформлена у рамках банківського продукту «Кредит на придбання споживчої нерухомості», за умов:

належного виконання позичальником зобов’язань за діючим іпотечним кредитом;

відсутності простроченої заборгованості за кредитом протягом останніх 6 місяців;

ліквідності й належного стану іпотеки, підтвердженого актом оцінки, що була проведена банком або оціночною компанією.

Ще один новий іпотечний продукт банку «Надра» — «Кредит на ремонт і благоустрій». За його умовами клієнт може отримати кредит під заставу нерухомості на ремонт помешкання, будинку, дачі, а також на благоустрій чи озеленення земельної ділянки. Це теж довгостроковий (до 15 років) кредит з невеликим обсягом щомісячних виплат, доступний для багатьох клієнтів. Розмір кредиту на ремонт і благоустрій може складати до 70% від ринкової вартості нерухомості.

У рамках цього продукту передбачається видача клієнтам кредиту на сплату вартості будівельних матеріалів, проведення ремонтних робіт тощо. Кредитні кошти видаються у зручних для клієнтів формах:

готівкою для придбання матеріалів, потрібних для проведення ремонту;

безготівковим перерахуванням коштів на поточний рахунок позичальника;

перерахуванням коштів за заявою клієнта в оплату товарів та послуг на поточний рахунок продавця цих послуг.

Цей банківський продукт розроблений для клієнтів віком від 20 до 65 років. За бажанням клієнта видатки на оформлення кредиту можна включити до суми кредиту. У квартирі, яка перебуває в іпотеці, дозволяється робити перепланування — для цього необхідно надати банку офіційні документи, що дають право на перепланування у помешканні, яке перебуває у заставі банку. Договір застави нерухомості можна оформити у будьякого нотаріуса.

Відсоткові ставки за кредитом на ремонт під заставу нерухомості строком до 15 років у національній валюті становлять 18%, у доларах США — 11%, в євро — 9,5%. Банк «Надра» розробив також спеціальну пропозицію для клієнтів, які отримують зарплату, пенсію або інші регулярні виплати на поточний (картковий) рахунок нашого банку. Для таких клієнтів ставку за кредитом буде зменшено на 0,5%.

Источник – “Нерухомість Києва”