Мінбудівництва має намір забезпечити середній клас житломМіністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства розробляє проект концепції забезпечення житлом тих прошарків населення, рівень доходів яких вище того, що дозволяє претендувати на одержання соціального житла.

“Ми розробляємо проект концепції забезпечення житлом тих родин, рівень доходів яких вище параметрів, що дозволяють одержувати соціальне житло”, – повідомив заступник міністра Віталій Бут на засіданні засновників суспільно-професійного неприбуткового об’єднання “Будівельна палата України” (БПУ), передає “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, ця концепція розробляється на період до 2015 року. Заступник міністра також зазначив, що Мінбудівництва розробляє загальнодержавну програму будівництва соціального житла, у яку закладаються параметри площі однокімнатної квартири не менш ніж 30 кв. м, двокімнатної квартири – не менш ніж 48 кв. м, трикімнатної – не менш ніж 60 кв. м.

“Органи місцевої влади виділятимуть для цього земельні ділянки”, – підкреслив він.

РЕКЛАМА

Бут також повідомив, що ряд німецьких компаній бажають взяти участь у реалізації будівельних проектів в Україні та створенні спільних підприємств з українськими компаніями.

Такі пропозиції, зокрема, було озвучено в ході візиту до Мюнхену першого заступника міністра Анатолія Беркути у вересні.

Нагадаємо, що Мінбудівництва 22 вересня підписало договір про співробітництво з Баварською інженерно-будівельною палатою.

Источник – http://www.pravda.com.ua