Іпотечним кредитуванням користуються як люди багаті, так і українці з середнім доходомІпотечним кредитуванням користуються як люди багаті, так і українці з середнім доходом. І оскільки цей вид кредиту, за спостереженням експертів банківського ринку, – один із самих затребуваних, банки впроваджують нові програми в рамках іпотечного кредитування.

Устежити за новими пропозиціями звичайній людині буває важко. Сьогодні фахівці ринку іпотечного кредитування зібралися в Києві на щорічній виставці “Нерухомість – 2006”.

За коментарями щодо ситуації в сфері іпотечного кредитування ми звернулися до представника одного з учасників виставки, начальника Управління роздрібного банкінгу “Укргазбанку” Дмитра Рєзникова.

– У сфері іпотечного кредитування відбувається зміна акцентів. Раніше банки орієнтувалися, в основному, на клієнтів з високим рівнем доходів. Сьогодні ми прагнемо надати можливість придбати житло у розстрочку максимальній кількості клієнтів із середнім статком. Для таких людей це, як правило, – єдиний варіант обзавестися власною квартирою.

Банки, у тому числі й “Укргазбанк”, надають кредити населенню як на придбання житла на вторинному ринку, так і на інвестування в будівництво нового.

РЕКЛАМА

Укргазбанк надає клієнтові можливість вибрати продукт, виходячи з прогнозованих власних доходів. Зокрема два варіанти іпотечного кредитування: з оплатою позичальником тільки “чистої” процентної ставки або з оплатою зі зниженою процентною ставкою й щомісячною комісією.

Розмір власного внеску є для позичальника другим по значущості фактором. Як правило, він залежить від строку кредитування. Крім цього, розмір внеску підтверджує платоспроможність клієнта й дає йому можливість одержати кредит по більш прийнятній процентній ставці.

Ми пропонуємо нашим клієнтам кредити строком до 25 років на вторинному ринку нерухомості з мінімальним першим внеском 0-20% (залежно від строку кредитування) і до 15 років на первинному ринку нерухомості з мінімальним першим внеском від 15%. Ставки по іпотечному кредитуванню становлять від 8,9% в іноземній валюті й від 13,9% в національній, залежно від строку кредитування.

Источник – http://www.ukrgasbank.com