Державний експортно-імпортний банк УкраїниВідкрите акціонерне товариство “Державний експортно-імпортний банк України” активно розвиває послугу з рефінансування іпотечних кредитів, отриманих фізичними особами в інших фінансових установах.

Основними перевагами цієї послуги від Укрексімбанку є відсутність комісії за надання кредиту, максимальний строк кредитування до 21 року, можливість збільшення суми кредиту та плаваючий розмір відсоткової ставки, на підставі таких світових індексів, як LIBOR та EULIBOR.

„Особливість такої програми у нашому банку полягає в тому, що з клієнта при оформленні кредиту не стягуються комісійні платежі. Також однією з унікальних переваг ВАТ „Укрексімбанк” є плаваюча відсоткова ставка, що “прив’язана” до світових індексів”, – зазначила Вікторія Грецька, начальник Управління розвитку роздрібного бізнесу.

„Зважаючи на те, що на ринку спостерігається тенденція до поступового зниження кредитних ставок за іпотечними кредитами, наш позичальник має можливість при зміні світових індексів встановлювати відсоткову ставку за кредитом на рівні чинної в банку на поточний момент часу. Такий механізм дозволяє клієнтові отримати зниження ставки в „своєму” банку та не шукати іншу фінансову установу з метою рефінансування кредиту під меншу ставку”, – додала вона.

У разі необхідності позичальник може рефінансувати іпотечний кредит та отримати при цьому додаткові кредитні кошти на поточні потреби, наприклад, для проведення ремонту під заставу того ж предмета іпотеки. При цьому, підтвердження цільового використання коштів банком не вимагається. При рефінансуванні існуючий договір страхування предмета іпотеки також є чинним, повторне страхування не проводиться, змінюється тільки вигодонабувач.

Крім того, Укрексімбанк не вимагає подальшого здійснення страхування предмета іпотеки лише в одній або двох страхових компаніях, як це часто практикується в інших банках. Клієнт на власний розсуд, залежно від привабливості для нього умов та тарифів страхування може обирати страхову компанію з переліку акредитованих банком. Такий підхід дозволяє позичальнику суттєво заощадити кошти при сплаті страхового платежу. На сьогодні в Укрексімбанку акредитовано понад 20 страхових компаній.

РЕКЛАМА

Розмір відсоткової ставки Укрексімбанку на придбання нерухомого майна строком до 21 року становить 17,00% у національній валюті, 12,50% у дол. США, 11,75% у євро та 10,24% у швейцарських франках відповідно.

Приріст кредитного портфеля Укрексімбанку з кредитування фізичних осіб за 2006 рік склав 400%. Це один з найбільших показників по всій банківській системі в Україні, якого було досягнуто переважно за рахунок надання іпотечних кредитів.

Довідка
ВАТ „Державний експортно-імпортний банк України” – універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення в усіх областях та великих індустріальних містах країни. ВАТ “Укрексімбанк” має найвищі серед українських банків рейтинги від відомих міжнародних рейтингових агенцій Fitch Ratings та Moody’s, має найрозгалуженішу в Україні мережу банків-кореспондентів – понад 800 банківських установ у різних країнах світу.

За версією авторитетного британського видання „The Banker” Укрексімбанк визнано кращим банком 2005 року в Україні, а міжнародний журнал „Global Finance” визнав Укрексімбанк найкращим банком в Україні згідно з дослідженням „Найкращі банки ринків, що розвиваються, – Центральна та Східна Європа”. З 2001 по 2006 роки банк щороку отримує визнання від „JP Morgan Chase” (США) як один із найкращих банків-кореспондентів у світі за якістю розрахунків у доларах США. За результатами дослідження міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor’s та Агентства фінансових ініціатив “Інформаційна прозорість українських банків у 2006 році” та „Корпоративне управління в банківському секторі України в 2006 році”, ВАТ „Укрексімбанк” отримав найвищу оцінку експертів за інформаційну прозорість.

Джерело – Прес-служба ВАТ „Укрексімбанк”