Iпотечне кредитування молодi

Опубліковано: 18 Тра. 2007

Iпотечне кредитування молодiДержавний фонд сприяння молодiжному житловому будiвництву має намiр запропонувати Державнiй iпотечнiй установi (ДIУ) програму рефiнансування iпотечних кредитiв у травнi. Про це Українським Новинам повiдомив голова Фонду Валерiй Омельчук.

«Попереднi переговори проводились, i я думаю, що в травнi ми вийдемо з офiцiйними пропозицiями до Державної iпотечної установи щодо цього проекту», – сказав вiн. За словами Омельчука, ранiше ДIУ i Фонд не дiйшли домовленостi. Держфонд планував почати роботу спiльно з Державною iпотечною установою в II пiврiччi 2006 року

РЕКЛАМА

Зараз Фонд хоче запропонувати ДIУ схему, в якiй братимуть участь три сторони – Державна iпотечна установа, Держфонд i комерцiйний банк. Вiдповiдно до програми, банк надає кредит, ДIУ його рефiнансує, а Фонд надає позичальнику – молодiй сiм’ї – часткову компенсацiю вiдсоткової ставки. «Є схеми (рефiнансування), за якими кредит може надаватися пiд 12 – 14% у гривнi. Якщо на це ще накласти часткову компенсацiю, зараз це 8,5%, то молодi сiм’ї можуть одержати не у валютi, а гривнi кредити пiд 5%», – сказав Омельчук.

У 2007 роцi Державний фонд сприяння молодiжному житловому будiвництву має намiр укласти близько 5 тис. угод за програмою часткової компенсацiї вiдсоткової ставки комерцiйних банкiв. У березнi Фонд повнiстю погасив заборгованiсть за програмою часткової компенсацiї вiдсоткових ставок комерцiйних банкiв для молодих сiмей. Фонд сприяння молодiжному житловому будiвництву працює за програмою часткової компенсацiї кредитної ставки комерцiйних банкiв. Програми фонду реалiзуються за кошти державного бюджету. Фонд має регiональнi вiддiлення у всiх областях i столицi.

Пiдготував – Клим ЩЕРБАТИЙ
Джерело – http://www.obriy.pib.com.ua