В кредитних спілках процедура кредитування простішаКредитна спілка відрізняється від банку не лише спрощеною системою юридичних процедурами, але й швидкістю фінансових операцій та відкритістю. Цим самим спілка покладається в першу чергу на порядність людей. Так, кожного клієнта знають особисто.

За словами голови правління кредитної спілки “Лєпта” Тетяни Владімірової, кредитна установа з початку створювалась як об’єднання багатих промисловців, які робили вклади на спільний рахунок, щоб за потреби взяти кредит у “своїй власній” фінансовій організації. Кредитна спілка може прийняти до складу будь-якого нового члена спілки, який має право дізнатися все про діяльність організації, бути присутнім на зборах тощо.

Кредитна спілка вимагає від клієнтів меншого пакету документів: довідку про доходи, паспорт та ідентифікаційний код. Щоб не потрапити до нелегальної організації, Тетяна Павлівна радить звертатися за інформацією на сайт Державної комісії по регулюванню фінансових послуг, котра слідкує за діяльністю спілок та перевіряє їх ліцензії. “Останнім часом Державна комісія підвищила вимоги до кредитних спілок з метою унеможливити нелегальні фінансові операції”, – підкреслила Тетяна Владімірова. Однією з умов ефективного функціонування спілки є те, щоб її кредитний портфель був більшим за депозитний.

РЕКЛАМА

За словами голови правління спілки “Лєпта”, конкуренції між кредитними об’єднаннями майже не існує, так само, як і між банками. “Кожен має своє місце на ринку міста, своїх клієнтів, свою нішу у банківській системі”,  – додала Тетяна Павлівна.

Джерело – http://20minut.ua