Кредит на квартиру можна переоформити на іншу особуПридбати квартиру, що є на іпотечному кредитуванні, можливо. Така процедура буде відбуватися між особою, яка продає житло, та особою, яка купує та двома банками. Крім позичальників у схемі придбання житла задіяні ще й два банки. Перший банк, який підписав угоду на іпотечне кредитування, та банк, що підпише угоду на “наступну позику”.

„Якщо людина має намір продати квартиру, проте термін виплати кредиту по ній ще не закінчився, то кредит можна переоформити на іншу людину, яка купуватиме це житло. В цьому випадку особа, яка купує, має подати всі необхідні документи до банку, що видав кредит, на розгляд. Якщо фінустанова погоджує всі папери, вона дозволяє кредитування іпотеки для цієї особи”, – сказав начальник Західного регіонального управління ВАТ “Фінанси та Кредит” Віталій Юрловський.

Другий банк, що буде кредитувати купівлю житла, готує всі необхідні документи. Після цього накладається “наступна” іпотека. Гроші, які видаються на придбання квартири, видаються для погашення кредиту в перший банк.

РЕКЛАМА

Віталій Валерійович розповів також, що таке переоформлення квадратних метрів за якими сплачується кредит, досить рідкісне явище. А навіть якщо подібні ситуації і виникають, то у більшості випадків банк надає позитивну відповідь. Тоді клієнт може сміливо збирати документи.

Джерело – http://20minut.ua