На Вінничині 20 молодих сімей отримали квартири завдяки державній програмі молодіжного житлового будівництваВ селі Агрономічному (Вінницька область), по вул. Мічуріна №31 зданий в експлуатацію 30-ти квартирний 5-поверховий житловий будинок, 20 помешканнь у якому отримали молоді сім’ї, що потребували поліпшення житлових умов. Забезпечити себе власним житлом вони змогли завдяки участі у кредитних програмах Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (ДФСМЖБ).

Разом із внесками позичальників будівництво 20-ти квартир загальною площею 1 362 кв. метрів було проінвестовано на суму 4 210,9 тис. гривень, в тому числі за рахунок коштів на кредитування молодих сімей із державного бюджету – 3 453,06 тис. грн., та місцевого бюджету – 159,7 тис. грн. Вартість одного кв. метра загальної площі житла обійшлося позичальникам у 3 236,64 гривні.

Невисока, як на сьогодні, вартість квадратного метру житла пояснюється тим, що під будівництво молодіжного будинку регіональному управлінню Фонду була виділена земельна ділянка площею 0,30 га, що дозволило уникнути додаткових витрат.

РЕКЛАМА

Загалом, на Вінничині молодим сім’ям протягом 1998-2007 років Державним фондом було надано 461 пільговий довготерміновий кредит на будівництво та придбання житла на загальну суму 35,576 млн.грн. за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. Крім того, з молодими сім’ями було укладено 713 угод про надання часткової компенсації відсоткової ставки житлових кредитів, отриманих у комерційних банках.

Джерело – http://www.fhb.kiev.ua