РОДОВІД БАНК впровадив новий кредитний продукт для малого та середнього бізнесуРОДОВІД БАНК пропонує новий кредитний продукт для малого і середнього бізнесу. Кошти в рамках цього кредитування надаються міжнародними фінансовими інститутами – Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) та компанією FMO («NEDERLANDSE FINANCIERINGS-MAATSCHAPPIJ VOOR ONTWIKKELINGSLANDEN N.V.»). В рамках нового проекту позичальник може отримати кредит на суму до 1,5 млн. доларів США або еквівалент в євро.

Процентна ставка складає від 12,5% річних в доларах чи євро та залежить від фінансового стану позичальника, а також рівня ризику самого проекту, на який будуть спрямовані кошти. Строк кредитування – від 3 місяців до 5 років, включаючи можливість пролонгації до 18 місяців. Позичальник може отримати кошти у вигляді кредиту або траншової кредитної лінії. Кредити надаватимуться компаніям з річним обігом не вище 30 млн. доларів і кількістю співробітників не більше 250 чоловік. Кредитні кошти можуть складати до 100% загальної вартості проекту при кредитуванні обігових коштів та до 85% від загальної вартості проекту при довгостроковому кредитуванні інвестиційних проектів. Забезпеченням за кредитом можуть виступати ліквідні активи позичальника, гарантії, порука тощо.

Кредитні кошти можуть бути спрямовані на фінансування інвестиційних витрат (купівля обладнання, придбання виробничих або складських приміщень, комерційного автотранспорту) або збільшення обігового капіталу.

РЕКЛАМА

«Серед переваг цього продукту – мінімальна вартість кредиту, п’ятирічний максимальний строк кредитування та гнучкий комплексний підхід до аналізу діяльності підприємства. При цьому аналізується не лише фінансовий стан потенційного позичальника, але й проект, що кредитується, відповідно до наданого бізнес-плану, що дозволяє кредитувати компанії, які хочуть в своїй діючій структурі розвивати новий напрям діяльності», – зазначила заступник начальника Управління координації продажів корпоративних продуктів Ольга Нагорська. За її словами, також перевагою нового кредитного продукту є можливість дострокового погашення кредиту без додаткових комісій.

Компанія, якій банк може надати кредит в рамках нового продукту, повинна відповідати наступним вимогам: це повинен бути виробник, який працює в будь-якій галузі економіки, крім алкогольної, тютюнової або військової промисловості, зареєстрований як юридична особа і такий, що веде стандартну бухгалтерську звітність або звітність по формі малого підприємства не менше 1 року. Також компанія не повинна відноситись до суб’єктів комунального та/або державного сектора економіки, на яких не розповсюджується законодавство про банкрутство та приватизація яких заборонена.

Джерело – Прес-служба РОДОВІД БАНКу