Індекс іпотечного кредитування ДІУ становить 15,30% річних у національній валютіДержавна іпотечна установа (ДІУ) зареєструвала п’ять випусків облігацій забезпечених державною гарантією та оновила свої індекси іпотечного кредитування. Так, станом на 10 лютого поточного року індекс іпотечного кредитування Державної іпотечної установи становить 15,30% річних у гривні тоді як ринковий індекс іпотечного кредитування становить 20,05% річних у гривні, що на 475 базисних пункти менше за ринковий індекс.

Нагадаємо, що Індекс іпотечного кредитування ДІУ – це середнє значення ефективних відсоткових ставок за іпотечними житловими кредитами, що надаються банками-партнерами ДІУ в гривні за її Стандартами надання, рефінансування та обслуговування іпотечних житлових кредитів. Він розраховується щомісяця для порівняння умов іпотечного кредитування, які існують на ринку та умов іпотечного кредитування, які пропонує ДІУ.

РЕКЛАМА

Ринковий індекс іпотечного кредитування – це середнє значення ефективних відсоткових ставок (сукупних щомісячних витрат позичальника за користування кредитом: відсотків, комісій тощо) за іпотечними житловими кредитами, які надаються банками фізичним особам в гривні. Цей індекс розраховується ДІУ щомісячно на підставі інформації Української національної іпотечної асоціації.

Джерело – http://www.ipoteka.gov.ua