Кошти на розгортання іпотечного кредитування мають з'явитися вже цього тижняУ Міністерстві регіонального розвитку та будівництва України сподіваються, що вже цього тижня до Державної іпотечної установи буде направлено кошти для розгортання іпотечного кредитування через ВАТ “Ощадбанк” та “Укрексімбанк”. Як повідомили з прес-служби Мінрегіонбуду, про це йшлося на засіданні постійно діючої робочої групи з моніторингу діяльності будівельної галузі та розробки антикризових заходів під головуванням міністра регіонального розвитку та будівництва Василя Куйбіди.

За зверненнями забудовників, місцевих та центральних органів виконавчої влади, Мінрегіонбуд завершив складання переліків житлових об’єктів зі ступенем будівельної готовності більше 70%. Нині їх – 415. Для спрямування на ці об’єкти коштів, що мають бути залучені Державною іпотечною установою шляхом випуску облігацій під отримані державні гарантії в обсязі 1 млрд грн, прийнято постанову Кабінету Міністрів “Деякі питання іпотечного кредитування”.

У повідомленні також зазначається, що на сьогодні Урядом схвалено законопроект “Про забезпечення громадян доступним житлом”, розроблений Мінрегіонбудом і внесений на розгляд Верховної Ради (N4124 від 27 лютого 2009 року).

Прийнято також розроблені Мінрегіонбудом постанови “Про затвердження Порядку надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом” від 11 лютого 2009 року, “Деякі питання іпотечного кредитування” від 11 лютого 2009 року, “Про затвердження Порядку використання коштів Стабілізаційного фонду для надання кредитів на завершення будівництва житла, яке здійснюється із залученням іпотечних кредитів”.

РЕКЛАМА

Крім того, Мінрегіонбуд розробив, погодив і надіслав до Мін’юсту для проведення правової експертизи такі нормативні акти: “Про затвердження порядку оренди житла з викупом”, “Про внесення змін до постанови кабінету Міністрів України від 31.10.2007р.” N1269 (документ стосується надання повноважень Мінрегіонбуду по затвердженню переліку об’єктів, комплексний висновок державної експертизи для яких не є обов’язковим), “Про затвердження Порядку використання коштів Стабілізаційного фонду на викуп у забудовників нереалізованого житла”, “Про затвердження Порядку використання коштів Стабілізаційного фонду на викуп державою у кредиторів ризикованих іпотечних кредитів”, “Про затвердження Порядків надання дозволів на виконання підготовчих та будівельних робіт” та інші проекти постанов.

Джерело – http://www.ukrinform.ua